Projecten

Een zwoele zomeravond. De wind is afgezwakt en het water bijna spiegelglad. Het jacht schommelt nauwelijks. Het gepraat van de gasten op het achterdek mengt zich met het zachte getinkel van glazen. Ergens lacht iemand vrolijk, terwijl knappe obers en serveersters nog eens rondgaan met chique dinerbladen. De champagne bruist in de kristallen glazen. Op de tafels in de salon, gedekt met smetteloos wit damast, vonkt het kaarslicht op het glanzend gepoetste zilveren bestek, dat keurig op haar plaats naast de borden ligt. De wijn staat in de koelers. Alles is klaar. Zodra het signaal gegeven wordt kunnen de gasten aan tafel.

Onderdeks is de staf hard aan het werk om op het moment van dat signaal alle wensen van de gastheer en de gasten mogelijk te maken. Professionele apparatuur en keukengerei zorgen ervoor dat het werk snel en efficiënt gedaan kan worden. Resultaat is wat telt, en dat is heel goed mogelijk, want de staf werkt met de best mogelijke materialen. En hoewel er groot verschil is tussen het design en de luxe van salon en werkvloer: in beide gevallen beschikken de aanwezigen over het beste dat er te krijgen is.

Projectinrichting
Zomaar een schets van wat zou kunnen zijn. Met haar uitgebreide collectie en de vele connecties die wij hebben met makers en leveranciers is De Porseleinkast het juiste adres om volledige inventarissen in één keer aan te schaffen. Zowel voor thuis als voor andere locaties, zoals een zomerhuis, een jacht, een vliegtuig, of een paviljoen. Door onze expertise weten wij precies wat er allemaal nodig is, en kunnen wij alles leveren in de gewenste stijl en functionaliteit. Uiteraard is dit maatwerk: op basis van een gesprek kunnen wij u uitgebreid adviseren en begeleiden, maar u kunt natuurlijk ook gewoon uw wensenlijst bij ons inleveren.

De Porseleinkast heeft bijvoorbeeld al de nodige ervaring met het inrichten van (grote) jachten. Een jacht is een wereld op zich, waar op de verschillende locaties verschillende artikelen in verschillende kwaliteiten en designs nodig zijn voor verschillende doelgroepen, zoals de bemanning, de eigenaren en de gasten.

Het onderdek
Onder het onderdek verstaan we in dit geval de bemanningsverblijven en de functionele ruimtes, zoals de kombuis (keuken), de recreatie- en eetruimtes voor de bemanning, maar bijvoorbeeld ook de brug of de machinekamer. Hier kan functionaliteit vooropstaan: eenvoudig, maar degelijk serviesgoed, bestek en apparaten. Bij servies en bestek gaat het om grotere hoeveelheden die gebruikt worden in werkomgevingen. Ze moeten dus wat robuuster zijn, eenvoudig schoon te maken, maar er toch ook goed uitzien. Bestek van (eventueel verzilverd) rvs, en serviesgoed van porselein, eventueel voorzien van de naam of het logo van het schip. Maar natuurlijk ook alle benodigde hulpmiddelen: hoogwaardige pannen, schalen, bakjes etc, en keukenapparaten: van een goede koffiemachine tot snijmachines, koelapparatuur en dergelijke. Eenvoudig in gebruik en onderhoud.

Gastenverblijven en cocktaildek
De gasten aan boord zijn minder in aantal, en het mag hen natuurlijk aan niets ontbreken. Hier speelt design een veel belangrijker rol. Mooi vormgegeven servies van hoogwaardig porselein, zilveren bestek, verfijnde glazen voor iedere drank en iedere gelegenheid, laten de gasten zich welkom en gewaardeerd voelen. Bijzonder materiaal voor een bijzondere omgeving!

De salon en de privéverblijven
Hier verblijven de eigenaren van het schip, en hier ontvangen zij hun gasten voor het diner. Hier voeren design, uitstraling, smaak en elan de boventoon. Alleen het beste is goed genoeg. Volledig gemaakt naar de wensen van de klant. Zilver, goud of platina? Aardewerk of verfijnd chinees porselein? Kristal? Ieder materiaal is mogelijk, iedere wens kan vervuld worden!